Dom nya B.brigittae verkar trivas som fisken i vattnet, eller nåt liknande Alla 11 lever och slukar nykläckt artemia och grindalsmask. Dom har inte speciellt mycket färg än, men dom är rätt små fortfarande.

Häromdagen räknade jag till 18 B.maculatus . Det är ny toppnotering.

Annars är det inget speciellt. Funderar på om jag verkligen ska dra igång fler kar. Kanske räcker det med 11 stycken ändå.

Jag har nu varit ute och testat nya kameran, Nikon D70s, i sällskap av en riktigt duktig fotokille . Det är otroligt kul att vara ute med någon som har samma mani för att krypa fram bland fästingar, grodor, gräshoppor, spindlar och komockor i en sank hage och som dessutom är duktig på att lära ut knep och finter . Jag fick låna ett riktigt fint orginalmakro, och det var ju precis det jag ville testa, kom jag på när jag försökte smyga mig på grodorna .
Gräshopporna var lite mer livliga. Det tar ju tid att få till kameran när man inte är van. Då har gräshoppan försvunnit för lääänge sen. Jag kom på att en trött gräshoppa kanske håller sig lite lugnare. Så jag förföljde en stor en ca 5 min. Jag petade lite varje gång han tänkte stanna och han hade visst rätt dålig kondis, för efter det var han väldigt lugn och nöjd, dock något andfådd.
Men av över 100 bilder jag tog så blev ingen perfekt, men jag sparade kanske 15, och tre slängde jag in på fotosidan. Det jag gjorde mest fel på var att ha ett väldigt grunt skärpedjup men inte se till att krypet jag fotade var i rät vinkel till objektivet. Det är bara att öva på. Någon gång blir det väl något lyckat
Det är i alla fall underbart att det går att få kontakt och träffa en så trevlig människa genom nätet .