Mina små Boraras är verkligen favoritfiskarna nu. Maculatorna trivs så bra och idag såg jag en av de allra minsta hanarna i praktfull lekdräkt flängande runt bland honorna och försöka få in någon av damerna i djungeln. Nu när jag såg honom i lekdräkt så är jag helt säker på att jag nu har minst tre säkra hanar. Men det är säkert fler.

Brigittaen börjar få lite mer färg nu. Sakta ökar den röda nyansen och ryggfenorna börjar få röda och svarta markeringar. Alla 11 mår kanonbra och är inte alls svåra att räkna. Så fort jag går förbi så hänger dom vid rutan och tigger mat.

P.signiferungfiskarna (de andra blåögonen) är fortfarande nio och nu börjar man se skillnad på kön på dom också. Men dom är kvicka och svåra att hinna se ordentligt på.

Jag ska minska ner på de rena yngelkaren har jag tänkt. Då kommer jag "bara" att ha 8 kar igång, hm... har jag räknat fel? F-n jag har ju 13 kar igång nu, inte 11 som jag hade för mig.

Få se hur jag gör med ev Corydoraslek i vinter. Det är ännu mer risk att jag inte är hemma när dom leker nu när jag träffat Janne . Men det är inte något problem alls, bara otroligt trevligt.
Fiskarna mår bättre att inte få så in i helskotta med mat hela tiden utan ha fastedagar ibland .

Jag ska få låna hem Jannes externa blixt och makrot. Tänker prova lite om det blir bra med fiskfotografering med nya kameran. Vi har redan testat att blixten slavar ihop med min kameras inbyggda blixt. Det kan ju bli bra om jag reducerar kamerans fasta och har den externa på lite håll, på ena sidan... kanske snett uppifrån eller nåt. Det ska bli spännande att prova det.
Annars så var vi ute och testade "porträttfotografering" på varandra vid Mälaren . Råkade visst bli sådär 70 bilder på honom... minst .