Mina stackars firrar får inte mat speciellt regelbundet längre. Men vattenbytena funkar rätt bra. OK, det händer väl att det gått nästan 14 dagar mellan någon gång, men nu när dom inte äter varje dag längre så grisar dom inte ner vattnet så fort heller.
Fast något jag borde ta mig tid att göra är räkmix. Den börjar sina snart.
Jag har börjat snegla lite på Jannes hyllor och bänkar ifall det skulle vara möjligt att "råka" få dit något av de små karen. Det lustiga är att jag saknar inte firrarna så mycket när jag inte är hemma, mer än mina Boraras. Och då både maculatusarna och brigittaena. Men när jag "råkat" nämna ev akvarium så säger Janne: Palettciklid! Hm... såna har jag haft och dom blir ju så himla många på kort tid. Ja, ja vi får se vad som händer.

Annars så är det foto för hela slanten just nu. Det är sååå kul att ha träffat någon som är ännu mer fotointresserad än jag, och som dessutom gillar att pyssla med datorn och aldrig tittar på TV. Jag har sett ett program de senaste två månaderna, och det var en repris på "Vetrinärerna".
Igår var det en fantastisk måne över Jakobsberg. Den var nästan full och jag ville försöka ta några bilder. Janne lånade ut ett ordentligt objektiv och två convertrar, eller vad det heter . Sen satte jag fast allt på ett stabilt stativ och fotade genom det öppna vardagsrumsfönstret . Jag fick lite tips om ljusmätning och självavtryckaren och provade med några bilder. Det blev ju fantastiskt bra.
Förra helgen var vi till Omberg och fotade bokar. Där fick jag låna några roliga objektiv. Det är riktigt "kassa" plastobjektiv med enkel lins utan reflexbehandlingar. En kallas "softfokuslens" och den andra "lensbaby". Oj, vilka roliga effekter det blir på bilderna. Här köper man sk-tdyrt kamerahus och skruvar på "skräpobjektiv" av plast för att ta suddiga bilder. Är jag knäpp eller bara knäpp? , men jag har aldrig haft det bättre eller roligare tillsammans med någon tidigare.