Jaaaa... inte händer det så mycket i karen just nu inte... och det är ju riktigt bra om man tänker efter.
Jag är ruggigt trött nu, antagligen brist på ljus och ett otroligt strul på jobbet hela vintern. Det gör att jag inte gör så mycket när jag är ledig. Har inte ens fotat speciellt mycket. Jag väntar på vårblommorna
Men det börjar röra lite på sig när det gäller vårfåglar också. Förra våren var Janne och jag vid sångsvanssjön Tysslingen. Den ligger lite utanför Örebro. Vilka fantastiska foton det blev. Nu har jag sett på deras hemsida... ja inte svanarnas utan stiftelsen som sköter rastlokalen har en sida. Där hade dom uppgift på över 2400 vuxna sångsvanar i förrgår. Liiite sugen på att åka dit och fota blir man ju

Å andra sidan såg jag på en annan sida att det siktats en trana på Järvafältet. Det är ju riktigt spännande. Jag har en idé om var det kan ha varit. Där har det dessutom siktats tofsvipa och sånglärka. Nu är våren äntligen här

Annars så har några av mina små skaldjur fått nya hem. Ett stort blandat gäng har hamnat i Sala och ett mindre gäng på Söder.

Jag har flyttat mina två stora rosa posthornssnäckor till eget kar nu. Dom har gått med de blåa posthornen hittills. Jag vill ha flera rosa. Dom är så väldigt snygga, och attan vad dom växer fort. I dom karen jag har blåa och rosa har jag också släppt ner en näve krossat snäckskal.

En annan orsak till att jag flyttade de rosa är att dom gått ihop med kräftorna. Jag litar inte helt på att dom inte klipper en snäcka ibland.
Såg, och lyckades fota, en hona som höll på att släppa en kull. Hon låg lite väl långt in i karet så jag fick inte till belysningen som jag ville. Men man ser vad som händer i alla fall.




Kollade på schlagerfestivalen i lördags. Det är inte något jag brukar göra, inte på många år. Men just i år har jag sett några av delfinalerna. Väldigt många bra sångare som kommit fram.
Jag hade väl inte The Ark som största favorit direkt, men jag gillar den mycket. Det är en låt med feststämmning i alla fall.

Jag avslutar med en hackspett.