Hade tur som en tokig idag när jag jobbade. Jag körde till Kungsängen mitt på dagen och ett fjärrtåg körde över en person i Sundbyberg efter att jag passerat. Det var högst 10 min efter eller något. Jag fattade det som att det var vägen med bommar precis norr om stationen. Folk brukar krypa under bommarna där rätt ofta så det händer olyckor då och då. Det finns ju en anledning till att bommarna går ner liksom.
Strulet som följde gjorde att jag till sist när jag kom in till centralen fick en längre rast än jag skulle enligt schemat. Då passade jag på att åka till Södermalms akvarieaffär en snabbsväng. Jag behövde TMG till akvarierna som står hos Janne i Jakobsberg.
Passade på att köpa lite bottentabletter till Coryna också. Det blev ett sjunkfoder från Ocean Nutrition som jag fått några provtabletter av tidigare.

Jag fick en demonstration av en enormt stor och vacker riccia i ett kar också. Först kollade jag in den som växer i den stora växtburken som matas med CO och TMG... eller var det PMDD???
Sen fick jag kolla in riccian i discuskaret som har både CO och Easycarbo, samt TMG eller ev PMDD?
Den riccian var supergrov och växte lite tunnare och bredde ut sig som en stor blomma nästan. Svårt att beskriva, borde nog släpa dit kameran och fota i stället.

Jag fick se något annat lustigt också. Några killiarter som var spaltlekare. Jag har aldrig hört ordet ens... spaltlekare... skumt. Dom hörde till blåögonen och leken gick till så att firrarna klämde in rommen i ett rör gjort av plastnät med filtervadd inne i den. Där inne svällde rommen lite. Sen var det bara att dra ut vadden och plocka rommen då och då.

Jag hade planer på att silicona ett kar ikväll... men det orkade jag inte. Jag är ledig i morgon så då kanske jag hinner med det. Det är ju ingen panik precis, det är därför jag låter det dra ut på tiden.