Japp, äntligen har det börjat dyka upp yngel från dvärgkardinalerna jag fick av Mamma Mia, tack Mia
Dom tog lite tid på sig innan dom blev könsmogna men igår såg jag att hanarna var grymt snygga och spattade runt i karet med utspända fenor. Fram med kameran och blixten och sen blev det fota av igen. Jag fick till några trevliga bilder och sen såg jag plötsligt yttepyttesmå blänkande punkter som for runt i ytan ovan en stor klase med pellia. Det var ju yngel, jätteroligt verkligen. Jag tyckte jag såg ca 10 första gången, men nu kan jag bara se sex. Hoppas några klarar sig, annars får jag flytta runt de vuxna lite.

Jösses vad det har varit märkligt väder imorse när jag jobbade. Jag var ner till Västerhaninge två gånger med några timmars mellanrum, det snöade som sjutton, stooora flingor och säkert 10-12 cm snö på marken.
Men åt andra hållet, Centralen och sen till Kungsängen, där var det barmark och soool.

Zebraräkorna är fortsatt hemliga, de älskar nykläckt artemia och flera av dom har fått vitt huvud. Kanske är det äggfläckar? Det är lite svårt att se dom ordentligt då dom bara är 10 mm och sitter i en klase längst in i karet på ena siliconlisten.
Och så har det dykt upp ett killiyngel i deras kar. Killina gick där förut så det är inte så konstigt, bara lite. Jag städade ju ur karet riktigt ordentligt innan zebrorna flyttade in. Killin får gå där så länge den inte får in en miniräka i munnen.

Glossolepisynglen ser ut att ha börjat växa lite stabilare nu. Dom slukar artemia med extremt god aptit.

Jag har påbörjat ett litet räktest efter inspiration av Azur På många ställen står det att räkor inte tål Anubias. Att växterna som odlas över vatten besprutas är väldigt troligt, men är räkorna känsliga för Anubiasens växtsaft också?
Jag har Anubias hos de flesta av mina räkor utan problem. Men det är gamla plantor och jag brukar aldrig riva sönder eller plantera om växter jag satt ner även om de hamnat fel. Jag vill inte störa rotsystemen då de börjat rota sig.
Nu har jag slaktat tre ordentliga bita av anubias ner i en bytta med knappt en liter vatten. Jag hackade bitar av rotstammen och flera blad i småskivor och strimlade lite mer blad.
Sen placerade jag sex körsbärsräkor i byttan. Dom har gått där några timmar redan utan några problem. Få se hur det ser ut i morgon.
Kanske jag skulle stoppa ner några CR också? Dom är bra mycket känsligare.

Lägger upp en bild på två dvärgkardinalhanar, Tanichthys micagemmae och en bild på en Crystal blackräka som är rätt stor med snygg färg.
Bifogade filer