Jag fick en ipod av Janne i julklapp, så nu har en helt ny värld öppnats. Jag har lärt mig att rippa mina gamla CD-skivor och köpa nytt genom Itunestore. Där har dom väldigt mycket att välja på och man kan handla enstaka låtar. Riktigt kul, först kollar jag på youtube, sen kollar jag om låten/artisten finns att köpa.
Jag lyssnar jämt när jag åker till och från jobbet.

I julas fanns en nyskriven rysare (Tindalos) av John Ajvide Lindqvist i DN. Den fanns också att ladda ner i mp3-format, så det testade jag. Det var ju suveränt att kunna lyssna sådär.
När den tog slut började jag kolla lite om det inte fanns på andra ställen... ja, jag är rätt mycket "efter" alla andra
På Adlibris (Tack Morellen som tipsade om den sidan) hittade jag en hel del. Det blev ett par deckare, bl a den nya av islänningen Arnaldur Indridason, "Vinterstaden", och den senaste av Roslund & Hellström, den heter "Flickan under gatan".
Dom här kunde jag ladda ner direkt i mp3-format.
Nu började jag fundera om det inte går att låna ljudböcker på biblioteket och rippa, omvandla till mp3 och köra in dom i ipoden.
Detta måste förstås testas genas... köpte en ljudbok i CD-format på Åhléns och nu efter jobbet har jag hållit på och trixat som sjutton för att få till det. Utan Janne hade det inte funkat
Men nu till sist finns den i ipoden, i 196 smådelar ... men dom ligger i rätt ordning i alla fall.
Och jag lyckades flytta in två böcker från ipoden/datorn till den externa hårddisken. Dom tar en del plats, men jag vill ju spara dom.

Jag såg ju sen att den deckare jag köpt idag, Jo Nesbos (egentligen ett Norskt Ö) Frälsaren, fanns på Adlibris för halva priset i mp3-format och säkert i bara typ 18 delar, istället för 196. Ja, ja nu vet jag att jag kan få in en CD-bok i podden i alla fall
Det här jäkla joxandet har jag hållit på med i flera timmar nu.

John Ajvide Lindqvist som jag nämnde i början skriver alltså svenska rysare, och det är bra... tycker jag.
Han började med "Låt den rätta komma in" som handlar om vampyrer i Sthlmsförorten Blackeberg. Mycket bra
Sen kom "Hanteringen av odöda" som handlade om zombies. Också i Sthlmstrakten och Roslagen. Bra den här också
Sen kom "Pappersväggar" som är en novellsamling med bl a en epilog till "Hanteringen av odöda" samt en knippe små ruggiga historier till. T ex om troll i Roslagen

Och firrar och räkor simmar lugnt omkring