Så du är också en av de som haft problem lillfrasse. Det skall bli intressant att se om det blir bättre efter din ändring då också!
Tack Anders och Mats för era utlåtanden.
Jag talade med "räk-Janne" på utställningen i Malmö och han har ju inga problem med Ebi shrimpsoil - tvärtom. Malmö har vad jag förstår lite hårdare vatten, så hårdhetsgraden kan kanske vara orsak till problemen. Jag har sett andra rekommendationer om att t.ex. blanda snäckskal i bottnen (eller dyr minerallösning i vattnet) för att räkorna skall ömsa skal korrekt.
Tack också Anders för att du gav mätvärden. För att jag skall kunna lukta mig till surhetsgrad och hårdhet så krävs det nog att vätskan kommer från jästa druvor, trots den föredömliga instruktionen från karrokaja.
Jag får väl fundera vidare då. Shrimsoil med kalciumtillsats - hårdare och högre buffringsförmåga mot surhetsdippar? Eller annan botten som ger lagom räksurt och säkert vatten...?
Tack för alla svar!
/Bengt
Tack Anders och Mats för era utlåtanden.
Jag talade med "räk-Janne" på utställningen i Malmö och han har ju inga problem med Ebi shrimpsoil - tvärtom. Malmö har vad jag förstår lite hårdare vatten, så hårdhetsgraden kan kanske vara orsak till problemen. Jag har sett andra rekommendationer om att t.ex. blanda snäckskal i bottnen (eller dyr minerallösning i vattnet) för att räkorna skall ömsa skal korrekt.
Tack också Anders för att du gav mätvärden. För att jag skall kunna lukta mig till surhetsgrad och hårdhet så krävs det nog att vätskan kommer från jästa druvor, trots den föredömliga instruktionen från karrokaja.
Jag får väl fundera vidare då. Shrimsoil med kalciumtillsats - hårdare och högre buffringsförmåga mot surhetsdippar? Eller annan botten som ger lagom räksurt och säkert vatten...?
Tack för alla svar!
/Bengt
Kommentar