Zoopet
Det stora Akvariet - ett akvarium på www.zoopet.com

Det stora Akvariet
(Biotopakvarium - Sydamerika)

av: Noysan - (2008-08-05)
Betyg

Ditt betyg

Fakta

Fabrikat: Hemma bygge, köpt begagnat.
Bredd: 55 cm
Höjd: 67 cm
Längd: 180 cm
Antal liter: 570 liter

BESKRIVNING

Stort stabilt och tungt var det byggt i massivt trä, men efter lite pyssel stod det då äntligen på plats. Det första akvariet som vi skulle montera slimline BTN i och det var med stor förväntan..

Jag är ingen fotograf men försöker,ledsen för att bilderna inte blir så bra som jag vill =(

Men jag ska fortsätta försöka.

Jag använder PMDD det verkar lovande, eftersom jag kör med mäsk så provar jag nu den dubbla dosen efter tre veckor det verkar oki än så länge.

 

Kom gärna med synpukter så att det kan bli bättre, alla tips och idéer är välkomna.INREDNING

Aqua clay som bottensubstrat, mycket rötter varav några redan var förberedda med växter, lava sten, några kalkstenar fick plats och även skiffer.

TEKNIK

Väntar på ett större ytterfilter men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha.. Kör medans ett Fluval som drar 1000 l/h, kom gärna med förslag.

Jäger doppvärmare 300w,tänkte använda två men har fått upp tempen till 28 lätt med denna, har också hört att två stycken kan kämpa mot varandra så jag håller mig till en så länge.

Jag kör med mäsk som Janne från Södermalms butik har hjälpt mig med, jag kan VERKLIGEN rekommendera detta, det funkar som en dröm och är inte speciellt dyrt heller. Tack Janne.

Armaturen innehåller fyra lysrör två Power glo och två vanliga vita från Silvan bygg.
VÄXTER

Alternanthera reineckii , Papegojblad
Denna har jag försökt att ha förut men det har aldrig funkat för mig. Nu med mäsken jag använder är den fin och kompakt,den har inte dragit iväg mot ljuset utan verkar sakta söka sig uppåt. Undrar lite om jag satt dem för tätt, det sitter med fyra till fem cm i mellan men det ser redan ut som det vuxit ihop, sju stänglar ska det vara.
Anubias barteri var. nana, Anubias
För sin tålighet och mörka vackra färg,det är första gången jag har en sådan.
Echinodorus sp. , Ozelot-svärdplanta
Underbart vacker och blir inte för hög hoppas jag utan hellre lite bredare. Jag hoppas att ljuset ska räcka.
Echinodorus sp. 'Red flame', Red flame svärdplanta
Det är lite pinsamt att erkänna men jag kommer inte ihåg om det är en "Flame" eller en "Chili" ska försöka fota den när den kommit upp lite granna så kanske jag kan få hjälp med det.
Riccia fluitans, Dammlevermossa
Ett måste för mig,den är så fin men jag får den inte att funka utan mäsken. försökte hålla lite i räkakvariet men det blev bara sytråds tunna trådar.. Det funkade inte alls. Nu är den som en tjock matta och finare ska den bli.

Övriga växter (finns ej med i artregistret)

Hemianthus callitrichoides http://www.tropica.com/go.asp?plant=048b


En fantastisk växt som ser ut som en Hemtrevnad. Många sådana plantor har jag försökt med och tagit död på =(( Nu har jag läst på lite och hoppas att jag både ska klara att göda den och att ljuset ska vara tillfreds för den, om det inte funkar nu tänker jag aldrig mer ha den !


 


Pogostemon helferi  http://www.zoopet.com/index.php?option=com_content&task=view&id=432&Itemid=206


Denna har jag spanat in länge, så i Söndags när jag var på Akvarielagret så stod den bara där ska bli jättespännande att se vad det blir av den.


ÖVRIGA DJUR

Neocaridina davidi, Körsbärs/cherry/red cherry/fire-räka
Vet inte riktigt hur den hamnade där måste ha smygit sig ned medan jag flyttade över någon av växterna.

Övriga djur (finns ej med i artregistret)

Det går även fyra Äppelsnäckor i tanken nu plus en hel del posthornare oxå =)


Det övriga fiskar som ska bo här senare går i ett 190l trigon just nu,det är lite trångt för dem men jag vågar inte skynda på för fort så det får vänta. Det finns Discus och Scalare samt L-malar jag tror det är 109 men inte säker. Det går inte att fota det akvariet !! Välvd ruta kan vara problemet annars är det jag.. Troligtvis det sistnämda.Tanken idag 2008-08-03

Efter tre veckor så här.


Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Inga kommentarer


Zoopet i stolt samarbete med
Arken zoo