Zoopet
Mr Woods Ciklidburk - ett akvarium på www.zoopet.com

Mr Woods Ciklidburk
(Sällskapsakvarium (mixakvarium))

av: Mr Woods - (2015-05-04)
Betyg

Ditt betyg

Fakta

Fabrikat: Jagefeldts Glasmästeri
Bredd: 125 cm
Höjd: 50 cm
Längd: 50 cm
Antal liter: 310 liter

BESKRIVNING

Detta akvarium ersatte mitt gamla 200L som sprang läck. Det startades upp som ett rent artakvarium för boliviansk fjärilsciklid men har med tiden bebotts av diverse ciklider och malar som har flyttat in och ut. I nuläget är det Biotodoma cupido som gäller, jag har 11 djur på uppväxt i akvariet. Hoppas på att kanske kunna behålla tre lekpar, och att jag inte skall behöva ändra inredningen för mycket, lite öppnare kanske det behöver bli...

INREDNING

Bakgrunden är en BTN Slimline "Basalt/Gneiss" och framför den består inredningen till stor del av redmoore-rötter och andra pinnar, men även en stor hög mangrove och en del sten. Julas blästersand ligger på botten och jag har börjat lägga i ganska rikliga mängder catappablad. Det finns en hel del Vallisneria i burken och jag försöker få någon minivariant av Cryptocoryne att ta sig i framkant. Dessutom slängde jag i lite Ludwigia repens som lyckats överleva både total torrläggning i gassande sol, samt ett antal frostnätter i ett trasigt kar ute på altanen, den vann! ;) Tyvärr har jag inga aktuella bilder på akvariet, men själva "hardscapen" är densamma som på bilderna här! Däremot är vattnet betydligt mörkare och det ligger ett gôtt täcke av sönderrivna catappablad på delar av botten!

TEKNIK

Filtreringen består av en 20L filterkammare bakom den korta sektionen av slimlinen i vänstra bakre hörnet. Den innehåller ca 10L ppi10 svart filtermatta och drivs medelst en Aquanova pumpskalle på 1800L/h. Filterkammaren hyser också en Eheim Jäger doppvärmare på 150w. Belysningen är en Fluval (Hagen Glo) -ramp för 2 x 54w T5 HO 1149mm. I den sitter ett Sylvania Aquastar (främre) och ett Fluval Power Spectrum (Hagen Power Glo) (bakre).


FISKAR

Ancistrus sp. 'L071, L181, L249', Vitprickig skäggmunsmal, L071, L181, L249
Jag har två stycken, men de ser inte ut som på bilden. Mina är kolsvarta med blåvita prickar, och är lite annorlunda i kroppen.
Biotodoma cupido, Cupidociklid
11st ungdjur på uppväxt. Kan jag behålla tre vuxna par så är jag väldigt nöjd!
Corydoras panda, Panda-pansarmal
Tror det är 16 st jag har...
Poecilia wingei, Endlers guppy
De utgör ju inget dominerande inslag här men några endlers-hybrider "Yellow Leopard" har jag flyttat hit från odlingen. Detta på grund av att de är rena rama nyttodjuren! Finns inget bättre om man vill slippa "proteinhinna" på ytan!

VÄXTER

ÖVRIGA DJUR

Caridina multidentata, Amano/algätande/yamamoto/ japonica-räka
Bortåt 30 st har jag släppt i, men nu vet jag inte hur många som finns kvar. När centralamerikanerna kom i så flydde ett gäng, och jag antar att några blev mat också... Sedan jag börjat släppa i körsbärsräkor har de blivit mer synliga igen. Det tycker jag är skoj för i sin enkelhet är detta en fantastiskt snygg räka!
Neocaridina davidi, Körsbärs/cherry/red cherry/fire-räka
Här kastar jag i de exemplar som inte håller måttet färgmässigt. Jag tänker att nyckläckta yngel borde vara ett förträffligt levandefoder åt fisken!Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Vackert!

xanadu, 2015-06-20

Vackert!

Mycket

Johan73, 2015-03-25

snyggt!Zoopet i stolt samarbete med
Stuart Grant Cichlid Fund