Zoopet
Cryptocoryne cordata 'flamingo'
Cryptocoryne

Cryptocoryne cordata 'flamingo'
Flamingo-cryptocoryne


Vetenskapligt namn:
Cryptocoryne cordata 'flamingo'
Familj:
Aracea
Handelsnamn:
Flamingo-cryptocoryne
Utbredning:
Kultiverad

Passar i diskusakvarium Växt med färg
Foto: Kjell Fohrman

Cryptocoryne cordata ’flamingo’ är en mycket vacker växt men det rör sig inte om en naturlig art utan den är färgmutation som har uppstått under odling av C. wendtii.
I likhet med andra arter i Cryptocoryne–släktet kräver den en tillvänjningsperiod innan den på allvar börjar växa. Vid planteringen bör man knipsa bort alla blad utom de 4-5 innersta färska bladen. Ett näringsrikt bottenmaterial gynnar tillväxten. Till skillnad från den ”vanliga” C. wendtii kräver den rejält med ljus för att den skall få de vackert färgade ”rosafärgade” bladen.
Arten passar som förgrundsväxt i stora akvarier, men bör i små akvarier planteras längre bak. Om man köper denna växt planterad i små plastbyttor så är det viktigt att man inte planterar alla i en klump utan delar på dem och planterar dem en och en med några få centimeters avstånd.
Förökning sker genom tämligen talrika avläggare. Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.


Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Skriv gärna in första kommentaren

Goldmedlemmarnas akvarium med växten


Zoopet i stolt samarbete med
Arken zoo