Zoopet - Hyla versicolor
Amfibier

Hyla versicolor


Vetenskapligt namn:
Hyla versicolor
Familj:
Hylidae
Handelsnamn:
Grå lövgroda, grå trädgroda
Utbredning:
Östra halvan av USA

Foto: Mikael HåkanssonCarnivor (köttätare). Lämpligt foder är t.ex. flugor, syrsor, gräshoppor etc.. Fodret bör ibland pudras med kalk och A-vitamin tillskott.
Honorna lägger mellan 1000 och 2000 ägg på grunt vatten som hanen befruktar. Äggklumpen delas sedan upp och fästs på växtrötter och kläcks efter ca. 3-7 dygn och blir sedan "grodor" efter ytterligare ca. 6-8 veckor. Man bör flytta föräldrarna efter leken.
Arten är nattaaktiv och är duktiga klättrare (kan även klättra på glaset). Den är tämligen fredlig (om än revirhävdande i lekperioden) och man kan hålla flera ihop och även tillsammans med andra arter. Har de väl anpassat sig är de tåliga djur.
Ett akvarium/akvaterrarium för 3-4 st skall minst vara ca. 50x25x45 cm och skall innehålla en vattendel, men vattendjupet behöver inte vara så stort (10-25 cm). Se till att det finns växter (kraftiga), grenar, korkbarksrör etc. så att de lätt kan klättra. Vattnet skall hållas rent och man bör använda ett filter eller byta vatten dagligen. Lämplig dagtemperatur är 20-24 grader medan det på natten gärna kan vara svalare. Landdelen bör inredas med gömställen samt bottenmaterial som är lätt att rengöra och som håller fukten bra. Spraya regelbundet för att upprätthålla luftfuktigheten.
Honorna blir oftast lite större. Hanarna kväker.

Anmäl fel på artbeskrivningen

Nedan kan Zoopet's medlemmar lägga in en kommentar om sin EGEN erfarenhet av denna art. Diskussioner om arten skall föras i Zoopets "Forum" och inte här och därför får inga frågor ställas, man får inte heller gå i polemik med andras synpunkter. Berätta enbart om dina EGNA erfarenheter av arten.

Köpes och Säljes-annonser får inte förekomma bland kommentarerna och sådana raderas snart de upptäcks och dessutom kommer personen som lagt in dom att faktureras 500 kr inkl. moms.

Alla kan ta del av denna information. Zoopet garanterar inte att den information som anges är korrekt

Klicka här om du vill lägga till en egen kommentar