Zoopet
Julidochromis marlieri, Magara
Ciklider - Tanganyika - Substratruvare

Julidochromis marlieri, Magara
Marlier´s julle


Vetenskapligt namn:
Julidochromis marlieri, Magara
Familj:
Cichlidae
Handelsnamn:
Marlier´s julle
Ursprung:
Tanganyikasjön: Magara, Burundi.

Foto: Ad Konings
Köttätare (små ryggradslösa djur). Äter i akvarium allt standardfoder, men smått fryst foder är att föredra. I sin naturliga miljö lever den i klippbiotoper på 5 till 30 meters djup. Marlierin är en parbildande substratruvare som leker i en trång grotta. Äggen fästs vid taket eller väggen i grottan och vaktas i huvudsak av honan. Frisimmande yngel håller sig nära underlaget. Starkt revirhävdande fisk där hanen (max 10 cm) är något mindre än honan. Läs mer om deras lek i akvarium i den allmänna beskrivningen. Ett lämpligt akvarium skall innehålla rikligt med gömställen. Det skall också finnas en mörk grotta med en trång ingång som kan tjänstgöra som lekgrotta. Det är bäst är att börja med en liten grupp och låta dem bilda ett par. Om akvariet är för litet måste man flytta "överblivna" fiskar till ett annat akvarium. Vill man ha två par i akvariet måste det vara minst 120 cm långt. Det finns flera olika varianter, som varierar något i färg och teckning.

Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Fisk med karaktär
Kommentar av: enold den 2012-04-04

Har 4 st i mitt 180l, en av mina favoriter då den har lite roliga saker för sig, som att den kan simma lite som en helikopter i sidled. Den största av dem hävdade dock hela akvariet som revir från början och jagade de andra 3 konstant. Löste sig dock efter ommöblering där jag placerade grottorna så långt ifrån varandra som möjligt. Kan rekommendera denna fisk :-)

Snygg ciklid med ett väldigt temperament
Kommentar av: Auratusen den 2010-07-15

En väldigt snygg ciklid och frän på många olika sätt. t ex den kan simma upp-och-ned på endersidan av föremål (som gökmal).

men den kan ha ett väldigt tempperamen mot sina egna

snygg och bra firre
Kommentar av: cgr den 2005-04-01

Har ett julle par med mina prinsessor, dom klarar (nästan) att hantera de aggressiva prinsessorna, dom är riktigt snygga och tåliga oxå.

Goldmedlemmarnas akvarium med arten


Zoopet i stolt samarbete med
Poecilia Scandinavia