Stuart Grant Cichlid Fund

Text och foto: Tomas Pada

Här är några bilder på mitt troffe akvarium på 1000 liter, med black pemba och ilangi som är inbyggt i vardagsrums vägen. Som du ser är akvariet större en vägghålet vilket ger bra rymd i akvariet. Bakgrunden är en Back to Nature och bottenmaterialet är korallsand 2mm, samt 50 kg hålsten. Fiskarna är ganska små ännu och syns kanske lite dåligt.

Sedan har jag ett par bilder på själva tekniken samt olika lösningar på säkerhet. Den ena bilden visar hur det ser ut bakom BTN bakgrunden. Där finns innsuget till ett ytterfilter 2260 samt innsugen till två stycken kraftfilter á 3000l/min med filterpatron och på det viset får jag all smuts att lägga sig bakom bakgrunden. Denna är förstås inte tätt fast limmad. Det är lätt att städa med sugen bakom.

Sedan ljusramparna grolux/aqvastar/biolux på samma timer, därfter blue röret på skild timer som funkar som kvällsbelysning.

Jag har våtrums tapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet, denna är uppvikt så mycket att allt vatten skulle rymmas ifall något gick snett. Golvbrunn underlättar också vid veckostädningen. Därtill hör också en färdigdragen vattenledning som underlättar vid vattenbyte. Dessutom seriekopplat brandlarm ifall det skulle börja ryka (man är lite yrkesskadad - jobbar som brandman).Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik