Djurmagazinet

Text och foto: Stefan Larsson

Detta förslag är en modell som jag använt mig av vid tidigare bakgrundsbyggen av frigolit för att ge skydd till jagade fiskar.

Denna gång kommer jag att göra sidomoduler på varsin sida i akvariet. Jag kommer att skära (gröpa) ut en ficka bakom frigolitmodulen på modulens överdel. Fickan där kommer att vara ca. 8 cm under vattenytan och ha en ingång från modulens sida så den inte är synlig för beskådning. Den kommer inte att påverka modulens utseende alls då ingångsbiten är vänd mot bakrutan.

Denna ficka skall skäras ut mellan modulens bak- och framsida och kommer på så sätt inte att påverka modulens fäste i akvariet.

Jag hoppas ni förstår vad jag menar med detta? Det blir som en skyddsgrotta högt uppe som gör att man undviker att en jagande hane eller en annan art att besöker denna plats.

När jag hade detta i min gamla bakgrund så utnyttjades den av munruvande honor för att stressa ned och av jagade honor. Denna idé gör det enklare för den jagade individen att gömma sig och det gör också det enklare för mig som akvarist då jag inte behöver bygga upp en massa grottor i akvariet som skydd (om jag nu inte vill det).

Man kan göra så mycket av modulerna för att även göra dom praktiskt användbara.Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik