Stuart Grant Cichlid Fund

Text och foto: Ota Vojacek

Jag tröttnade på att alltid vara tvungen att starta ett nytt kar ett par dagar i förväg när jag skulle möblera om eller göra något annat med karet som medförde att dess invånare blev vräkta under en tid. Som nog alla vet så tar det ett tag att få igång det nya filtret och detta leder allt som oftast till att vattnet hinner bli dåligt pga. av övermatning mm.

Därav detta mobila filtersystem. Så länge karen har samma höjd och inte är smalare än filtret, är det bara att flytta hela filtermodulen inkl. filtermatta till det nya akvariet. Därmed kan man flytta fisken till det nya karet utan att riskera att filtret inte fungerar. Kanske mer lämpat för de med flera akvarier, men det finns även andra fördelar med ett löst filter, såsom: lämnar inte fula silikon märken efter sig på rutorna, det är lätt att vid behov flytta det till andra hörnan och det går att plocka upp hela modulen utan en massa dropp när man bär iväg det till badrummet för tvätt. Det finns säkert fler andra fördelar med detta system……..

Filterkassetten är gjord av PVC och filtermassan är den vanliga klasiska blå mattan. Bakom mattan gömmer sig ett powerhead och det enda som syns är den lilla stumpen av VP-röret som sticker ut genom mattan. Eftersom mattan är böjd i en ¼ cirkel blir den relativt stabil, och när det till slut kollapsar är det definitivt dags att göra rent den.Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik