Akvariehelg

Text och foto Christian Alfredsson
Alla foton kan klickas upp till fullformat (gäller enbart Goldmedlemmar)

Auktioner är något speciellt. Själv blir jag ofta medryckt av fyndkänsla och ofta har jag gjort just fynd på GCG's auktioner. I år var det lite annorlunda. Jag har precis innan sadlat om från enbart Tropheus till enbart vildfångade malawiciklider. Tyvärr var det inga sådana med på auktionen. Mitt mål blev istället att hitta ett bra sällskap till mina räkor. Hade tidigare på dagen läst om att snäckor funkade bra tillsammas så jag ropade in ett gäng.

Det var riktigt kul att vara där, otroligt mycket människor!. Kjell hade fixat Goldettiketter till alla Goldisar så de var lätta att känna igen.


Vi fick vänta i nästan en halvtimme innan auktionen satte igång. Bakom scenen slets det för att få klart listan och skriva ut i massor av ex.


Kjell blev superglad när det var hans tur. Van auktionsbesökare hade han duttpennan i beredskap. Det gäller att pricka in det man ska bjuda på.


Publiken väntade tålmodigt.


Perry ropar ut de första fiskarna.


Koncentrationen var på topp. Denna bilden är tagen i början. Då jag inte kunde stanna tiden ut så kan jag bara gissa att den minskade.


Själv var jag snabbt ute i fiket. Vad man lärt sig med åren är att fika är viktigt. Jag passade på när det var en lucka med utrop som inte jag skulle bjuda på. Därför är listan helt kanon!


När jag kom tillbaka var det om än mer fullsatt.


Zaphi, GCG's ordförande kan inte annat än att var nöjd.

Avslutningsvis
Tyvärr kunde jag inte vara där tiden ut. Man brukar göra fynden på slutet. Denna auktionen var riktigt stor. Tror det var strax under 400 utrop. Hade jag haft ett tomt akvarium hade jag kunnat fylla det här lätt!.


Fick trösta mig en stund i akvarierummet när jag kom hem över att jag inte hade plats för att köpa så mycket som jag ville och att jag inte kunde vara med under hela dagen/kvällen.

 

 Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik