Akvariehelg

Som rubriken säger så kommer här tio heta sidor ni inte får missa.

AGA- Aquatic garderners association. Anordnar varje år en tävling i Aquascaping där alla kan delta gratis. Många scapes och mycket annorlunda idéer. Tävlingen är indelad i grupper efter storlek på karen med undantag för en särskild kategori för biotoper och palundarium. Hittar ni några bidrag från undertecknad? ;)

http://showcase.aquatic-gardeners.org/


CAU- Creative Aquascape Union ÄR kungar, så är det bara. Har du inte upplevt det innan är du "in for a treat". Detta är det bästa av det bästa inom aquascaping just nu.

http://www.cau-aquascape.net/index.php/en/


De danska växtproducenterna Tropica är idag en av väldens ledande och är kända för sin mycket höga kvalitet och cleana presentation. Personligen så väljer jag Italienska Anubias, som är deras största konkurrent (av anledning att de är de som tar täten när det gäller nya arter mm) men när det kommer till hemsidor så slår Rödpölsarna Capricciosan på fingrarna.
Otroligt lärorik och pedagogisk sida med det nyttigaste från de flesta vanligare växtarter.

http://www.tropica.com/dk/forside.aspx


Ja, Takashi Amano har ni väl hört talas om vid denna tid... Om inte så är det hög tid att kolla upp den snubben, GOOGLA!. =)

Du hittar i alla fall hans företag, ADAs samling av nyttig akvarieporr på denna Youtubekanal. Be ware, this IS porn!

http://www.youtube.com/user/aquadesignamano


Forum för entusiaster finns det gott om, så även inom denna något smala hobby. Finns inget som kan undervisa så bra som när man tar ett hundratal nördar och slänger in dem i samma rum. Kolla in de enligt mig två bästa här.
http://www.aquaticplantcentral.com/
http://www.aquascapingworld.com/


Vi får inte glömma de svenska forumen heller. Kolla in Zoopet som är sveriges största forum för akvarieintresserade. Det är med all säkerhet ingen av oss som undgått denna sidan. Men det är bara på "Gott". Här finner ni verkligen allt som har med akvarium att göra. Det är ett forum för både gamla och unga, nya och inbitna akvarister. Ni finner en stor artbank där ni hittar det allra viktigaste om dina fiskar och växter. Många intressanta artiklar och inlägg från kramgoa Kjell Fohrman och hans vänner ;)
http://www.zoopet.com/


Motsvarande forum, men för er som är mest inriktade på växtdelen ska kolla in Plantswap.se. Denna sidan är snart en modern klassiker dit man vänder sig om man vill få en analys på näringsbrister eller grotta in er i olika recept på växtnäring som får er Aponogeton madagascarensis att blomma. Gott om DIY-tips oändliga diskussioner om vilket ljus som faktiskt är det bästa.

http://www.plantswap.se/


Vi nämnde Amano och ADA innan. De har även en hemsida med mycket matnyttigt. Du kan bland annat beställa en egen prenumeration på Amanos egen tidskrift Aquajournal. En akvarietidning som kommer att få dina rygghår att resa sig. Den är visserligen skriven på japanska, så såvida du inte sitter på kunskaper inom det språket får du nöja dig med bilderna. Men det räcker, de är många och helt fantastiska.

http://www.adana.co.jp/en/


Sist men inte minst så måste jag ändå nämna Google. Det är en riktig klassiker som på nått sätt ändå klår alla andra sidor på nätet. Finns det nått enklare, eller ska jag kanske säga latare sätt att få information.?. Testa att googla på "Aquascape" tillsammans med andra helt otippade ord. You'll be amazed what you find!. =)

https://www.google.se/search?q=aquascape&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hT-cUtbjJoWU4AScg4DICQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1512&bih=823#es_sm=93&espv=210&q=aquascape%2Bbrams&tbm=isch


Text & foto

Christian Brams

Aquascaper

Facebook

 Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik