Zoopet
Aponogeton crispus
Aponogeton

Aponogeton crispus


Vetenskapligt namn:
Aponogeton crispus
Familj:
Aponogetonaceae
Handelsnamn:

Utbredning:
Sri Lanka, södra Indien.

Accepterar bräckvatten Lökväxt
Foto: Tropica

Aponogeton crispus är en snabbväxande lökväxt som under optimala förhållanden kan blomma ymnigt. Optimala förhållanden är ett lätt surt vatten, ett näringsrikt bottenmaterial, stark belysning och CO2. Om ljuset är för svagt växer den på höjden istället för på bredden.
Den är en vacker växt med sina ljusgröna och transparanta krusiga blad. Rotknölen är ca. 5 cm lång. Undervattensblad sitter på en upp till 10 cm lång stjälk och är upp till 4.5 cm breda och upp till 50 cm långa. Blad som flyter i ytan är upp till 5 cm breda och 20 cm långa. Färgen är mörkt grön eller rödbrun. Från en rotknöl, som skall planteras relativt grunt, kan det växa ut åtskilliga blad.
Det finns flera olika varianter av denna växt.
Även om man i deras naturliga miljö oftast återfinner denna växt i dammar som bara periodvis är vattenfyllda, kräver den inte en viloperiod i akvariet vilket gäller för många andra Aponogeton-arter. En viloperiod är dock ingen nackdel.
Förökning, som sker genom fröbildning, är svår i akvarium. Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.


Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Skriv gärna in första kommentaren

Goldmedlemmarnas akvarium med växten


Zoopet i stolt samarbete med
CARES