Arken zoo
Zoopet - Neocaridina davidi var. Navy blue
Räkor

Neocaridina davidi  var. Navy blue


Vetenskapligt namn:
Neocaridina davidi  var. Navy blue
Tidigare vetenskapligt namn:
Neocaridina  sp. 'navy blue'
Familj:
Atyidae
Handelsnamn:
Navy blue-räka
Utbredning:
Avelsform, ursprunget från södra Kina, Taiwan, Norra Vietnam, Korea och Hawaii.

Foto: Mikael HåkanssonHerbivor (växtätare – främst alger) och omnivor (allätare). I akvarium är de inte så kräsna utan äter foderrester, flingfoder (grönfoder), maltabletter, granulat, växtdelar, exkrementer från fisk, smått fryst foder, spenat etc. Håller man dem i akvarier med fisk behöver de inte utfodras i någon större utsträckning – de tar också en del alger. En viktig beståndsdel i dieten är också döda bruna blad.
Arten är lättodlad och honorna bär 30-50 ägg i ca. 20-30 dagar. Avkomman är fullt utvecklade när de föds.
Arten är fredlig och rör inte sin egen avkomma. Man kan hålla dem i akvarium ihop med små och fredliga fiskar. Snäckor är också bra sällskap. Man bör helst skaffa minst 10 räkor. Den är känslig mot höga nitrathalter samt koppar i vattnet.
Ett lämpligt akvarium kan gärna innehålla en hel del finbladiga växter som Ceratophyllum, Najas, javamossa etc. Vattnet får inte vara för varmt.
Honorna är något längre och rundare än hanarna. Vuxna honor har ofta en något intensivare färg och har ofta en äggfläck i nacken. Man skall inte hålla denna avelsform tillsammans andra Neocaridina-arter eftersom korsningsrisken då är mycket stor.
Sannolikt är denna "art" en avelsform av den vanliga körsbärsräkan.

Anmäl fel på artbeskrivningen

Nedan kan Zoopet's medlemmar lägga in en kommentar om sin EGEN erfarenhet av denna art. Diskussioner om arten skall föras i Zoopets "Forum" och inte här och därför får inga frågor ställas, man får inte heller gå i polemik med andras synpunkter. Berätta enbart om dina EGNA erfarenheter av arten.

Köpes och Säljes-annonser får inte förekomma bland kommentarerna och sådana raderas snart de upptäcks och dessutom kommer personen som lagt in dom att faktureras 500 kr inkl. moms.

Alla kan ta del av denna information. Zoopet garanterar inte att den information som anges är korrekt

Klicka här om du vill lägga till en egen kommentar
Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik