Bli medlem på Zoopet
Zoopet - Caridina cf. babaulti, var. green
Räkor

Caridina cf. babaulti, var. green


Vetenskapligt namn:
Caridina cf. babaulti, var. green
Familj:
Atyidae
Handelsnamn:
Grön räka , grön dvärgräka
Utbredning:
Indien

Foto: Kjell FohrmanHerbivor (främst alger) och omnivor De är inte så kräsna utan äter foderrester, flingfoder (gärna grönfoder), maltabletter, granulat, växtdelar, exkrementer från fisk, smått fryst foder, spenat etc.. I akvarier med fisk behöver de inte utfodras i någon större utsträckning – de tar också en hel del alger. En viktig beståndsdel i dieten är också döda bruna blad.
Arten är rätt svårodlad. De ger visserligen en rätt stor kull (25-60) ungefär varannan månad, men avkomman är extremt liten och har ofta svårt att klara sig.
Den gröna räkan är relativt fredlig och man kan hålla dem i akvarium ihop med små och fredliga fiskar. Snäckor och andra räkor (dock inte med andra C. cf. babaulti-varianter pga korningsrisken) är också bra sällskap. Man bör skaffa minst 10 gröna räkor. Den är känslig mot höga nitrathalter samt koppar i vattnet. Ett lämpligt akvarium kan gärna innehålla en hel del finbladiga växter.
Honorna är ofta något rundare samt lite längre och man kan ofta se en nackfläck (för äggproduktionen).
Arten kallas visserligen för "Grön" räka men färgen kan vara minst sagt variabel och den ljusgröna färgen kan ofta gå över i såväl bruna, blå och orange nyanser.

Anmäl fel på artbeskrivningen

Fler bilder på samma art

Nedan kan Zoopet's medlemmar lägga in en kommentar om sin EGEN erfarenhet av denna art. Diskussioner om arten skall föras i Zoopets "Forum" och inte här och därför får inga frågor ställas, man får inte heller gå i polemik med andras synpunkter. Berätta enbart om dina EGNA erfarenheter av arten.

Köpes och Säljes-annonser får inte förekomma bland kommentarerna och sådana raderas snart de upptäcks och dessutom kommer personen som lagt in dom att faktureras 500 kr inkl. moms.

Alla kan ta del av denna information. Zoopet garanterar inte att den information som anges är korrekt

Klicka här om du vill lägga till en egen kommentar
Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik