Akvariehelg
Zoopet - Caridina dennerli
Räkor

Caridina dennerli


Vetenskapligt namn:
Caridina dennerli
Tidigare vetenskapligt namn:
Caridina sp. 'kardinal'
Familj:
Atyidae
Handelsnamn:
Kardinal-räka
Utbredning:
Indonesien: Sulawesi, Malili

Foto: Anders JohnssonHerbivor (främst alger) och omnivor (allätare). De är inte kräsna utan äter alger, foderrester, flingfoder (gärna grönfoder), maltabletter, granulat, exkrementer från fisk, smått fryst foder, spenat etc. I akvarier med fisk behöver de inte utfodras i någon större utsträckning – de tar som sagt också en del alger. En viktig beståndsdel i dieten är döda bruna blad.
Arten är någorlunda lättodlad och honorna bär äggen (10-15 st) i ca. 20-30 dygn. När ynglen föds är de fullt utvecklade.
Arten är fredlig och rör inte sin egen avkomma. Man bör helst hålla arten i ett artakvarium, men den kan hållas ihop med mycket små och fredliga fiskar, även om man nog får räkna med att en hel del yngel då blir uppätna av dessa. Snäckor är lämpligt sällskap. Man bör helst skaffa minst 6 räkor. Arten är speciellt känslig vid transporter, men när den väl acklimatiserat sig i akvariet är den marginellt svårare än övriga arter.
Deras naturliga miljö är en stenbiotop (de äter alger på stenarna) med få växter, men akvariet kan gärna innehålla en del finbladiga växter.
Det är nästintill omöjligt att se skillnad på könen.

Denna lilla vackra art kännetecknas av en röd till rödrosa basfärg med vita prickar samt vita framben. Basfärgen kan variera mellan ljust och mörkt röd.
Anmäl fel på artbeskrivningen

Fler bilder på samma art

Nedan kan Zoopet's medlemmar lägga in en kommentar om sin EGEN erfarenhet av denna art. Diskussioner om arten skall föras i Zoopets "Forum" och inte här och därför får inga frågor ställas, man får inte heller gå i polemik med andras synpunkter. Berätta enbart om dina EGNA erfarenheter av arten.

Köpes och Säljes-annonser får inte förekomma bland kommentarerna och sådana raderas snart de upptäcks och dessutom kommer personen som lagt in dom att faktureras 500 kr inkl. moms.

Alla kan ta del av denna information. Zoopet garanterar inte att den information som anges är korrekt

Klicka här om du vill lägga till en egen kommentar

Finns på... av Ullisbaby (2010-05-12 23:05:02)

Dessa finns just nu på Akvarietjänst i Malmö. Otroligt fina.Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik