Zoopet
Anubias

Anubias

Jag har besökt Anubias som är en av världens främsta när det kommer till att producera akvarieväxter och även ta fram nya arter. De har sin produktion i norra Italien. Växthusen och lagret finns i Bologna medan labbet ligger en bit därifrån. Jag tänkte mest visa upp några bilder som fastnade i min telefon, jag har fler och bättre i kameran men eftersom jag bara har luren att kära från med mig så får de bli dessa bilder så länge.

Anubias sp. Bonsai färdiga att krukas.

20130722-181545.jpg

Under filtarna i mosshuset fanns det en hel del nya och snygga arter. Enkel ligger på tillväxt och andra testas under olika förutsättningar för att ta reda på om det är en bra art att introducera akvariehobbyn.

20130722-181531.jpg

En ny art som testas "in vitro". Det är inte alla arter som klarar av att hålla sig fräscha på detta sättet. Snart ser vi ka ske denna arten av Nymphoides i de svenska hyllorna?

20130722-181505.jpg

Detta är ett kylrum där Linea-kopparna förvaras innan de packas och skickas till Sverige. Temperaturen håller mellan 15 och 18 grader vilket är perfekt för att hålla växterna från att överväxa men ändå fräscha läääänge! Linea CUP, TUBE och CARPET från anubias håller den absolut bästa kvalitén och man får växter garanterade fria från alger och andra tråkigheter.

 

 

Text & foto

Christian Brams

Aquascaper

Facebook

 

 

Första sidan Akvarieguide Växter - skötselZoopet i stolt samarbete med
Arken zoo